Hendeku Suwalki ndan enklavën ruse të Kaliningradit në Detin Baltik nga Bjellorusia, tani pret mijëra trupa ruse dhe është e vetmja mënyrë për të shkuar me rrugë ose hekurudhë nga Polonia dhe Evropa Qendrore në shtetet baltike.

Stoltenberg e bëri deklaratën gjatë një konference për shtyp të enjten, kur u pyet në lidhje me raportet e mediave ruse se si Rusia ka “eksploruar” mundësinë e një korridori në Kaliningrad dhe nëse kjo përbën një kërcënim real për Poloninë.

Ai përsëriti se për sa i përket Kaliningradit apo ndonjë korridori tokësor, Aleanca ishte e detyruar të mbronte të gjithë aleatët. Ai shtoi se, për të përjashtuar çdo keqkuptim me Moskën, NATO kishte rritur ndjeshëm praninë e saj në zonat e saj lindore.

Stoltenberg tha se detyra e NATO-s ishte të parandalonte Rusinë nga përdorimi i Kaliningradit ose ndonjë pretekst tjetër për të filluar operacione agresive kundër çdo shteti të NATO-s, transmeton PAP.